Per šimtą Lietuvos dainų šventės gyvavimo metų užaugo daugybė dainuojančių žmonių, kuriems dalyvavimas Dainų dienoje yra vienas ryškiausių prisiminimų, įkvepiantis gyventi patriotiškai, bendruomeniškai, atsakingai. Ruošdamasis šiai ypatingai sukakčiai, Lietuvos nacionalinis kultūros centras nori, kad tokį prisiminimą turėtų kuo daugiau vaikų, ir kviečia dalyvauti projekte, kuriame mokiniai įgis chorinio dainavimo įgūdžių ir išmoks repertuarą, kurį kartu su tūkstančiais choristų atliks 2024 m. liepos 6 d. Vilniaus Vingio parko estradoje.

Specialus Jungtinio Lietuvos vaikų choro projektas vyks didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje. Nuo 2023 m. sausio iki gegužės kiekviename mieste įvyks po 5 intensyvių repeticijų dienas. Repeticijas ves Lietuvoje gerai žinomi vaikų chorinės muzikos profesionalai, kurie vaikus supažindins su taisyklingo dainavimo pagrindais, chorinės muzikos atlikimo principais ir padės išmokti 5-6 vaikų chorams skirtus kūrinius, skambėsiančius 2024 m. Lietuvos dainų šventėje. Mokslo metų pabaigoje visi projekto dalyviai susitiks Vilniuje ir pasirodys bendrame jungtiniame koncerte, o 2024 m. bus kviečiami dalyvauti Lietuvos dainų šventės Dainų dienoje.

Dalyvavimas projekte yra nemokamas, dalyviai patys rūpinasi savo transportu ir maitinimu. Į kiekvieną repeticijų dieną dalyviai atvyks ryte, išvyks tos pačios dienos vakare. Dalyvauti kviečiami 10-17 m. vaikai, kurie domisi muzika ir dainavimu (patirtis nebūtina), atstovauja kolektyvą (chorą, vokalinį ansamblį ar pan.), kuris įprastai nedalyvauja Lietuvos dainų šventėje arba atstovauja įstaigą (mokyklą, užimtumo centrą ar pan.), kurioje nėra jokio kolektyvo, įsipareigoja dalyvauti visose 5 repeticijų dienose ir baigiamajame koncerte, nori 2024 m. liepą dalyvauti Lietuvos dainų šventėje. Kiekvieną kolektyvą ar įstaigą atstovaujančių vaikų skaičius yra neribotas. Vaikus privalo lydėti bent 1 suaugęs asmuo, kuris arba yra choro, vokalinio ansamblio ar pan. kolektyvo (įprastai nedalyvaujančio Lietuvos dainų šventėje) vadovas, arba yra muzikos pedagogas, arba turi muzikinį išsilavinimą.

Registracija vyksta iki 2023 m. sausio 16 d.

Organizatorius
Lietuvos nacionalinis kultūros centras
Partneriai
LR kultūros ministerija, Vilniaus m. savivaldybė, Kauno m. savivaldybė, Lietuvos savivaldybės
Informacinis
partneris
LRT
Mecenatas
Swedbank
Renginį globoja
LR Prezidentas
Gitanas Nausėda
LR Prezidentas
Patronažą skiria
UNESCO
Rėmėjai
ACM, Retail Media Baltic, Piksel
Clear Channel, AviaSolutionsGroup Arena